10/17/11

permainan (perasaan)

Song Played : Someone Out of Town - Yuna



kenapa kalau kita tersuka kat orang tu kita selalu berfikir lebih-lebih (overthinking) atau bukan-bukan tentang semua tindakan kita pada dia ? kadang-kadang kita tuduh tindakan kita sendiri bodoh dan memalukan. padahal benda tu biasa je. kenapa kena rasa istimewa dengan apa orang yang kita tersuka tu cakap sampai terlupa orang lain pun pernah cakap juga ? kenapa kena baca mesej sambil senyum-senyum ? oh, mula-mula sekali, kenapa nak tunggu dia mesej sebenarnya ? kenapa kena berfantasi dan senyum sorang-sorang ? kenapa rasa nak cerita pasal dia pada ramai orang ? kenapa tanya kenapa ? kenapa rasa macam ini ? macamana boleh rasa macam ini.



kah kah kah, jangan ambil serius.

5 comments:

Akemi Siegel said...

***WAHHHHHH***

Cakap begini dekat orang yang kau rindu gila-gila tu, "NALANGADAN OKU DIKA". Eh, tajuk lagu aku! Kirim salam dekat dia :)

Anonymous said...

Aimi pandai membawa penulis bergelumang dengan persoalan persoalan yg sebenarnya sering kita merasainya namun selalu menidakkannya. Love is something that human cant understand unless he/she being in love then broke up!

The Iki.Ali said...

uish. nak jadi pakar cinta ke hapa ni? :P

Aimi Rosli said...

cassy : ini fiksyen, jangan terpengaruh.


paan : dari gaya penulisan, nampak macam dah banyak kali meng-review filem dan buku.


iki : baru sekali je kot aku buat -.-

Amie. said...

argh. amie feeling habis baca post aimi yang ni. TROLOLOL.