6/7/12

Sebenarnya, kita semua memang suka cakap dengan diri sendiri.

Melihatkan perkembangan format dan corak pergaulan di ruangan sosial, aku dapat kesimpulan kita memang suka cakap dengan diri-sendiri. 


Walaupun, kadang-kadang bila kita duduk sorang-sorang atas kusyen sambil tengok TV, kemudian, perhatian kita teralih kepada budak 4/5 tahun yang sedang bermain seorang diri, bercakap seorang diri bersama dunia imaginasinya dan kita pun berkata "Gila !" atau "Entah apa-apa." 


Kita takkan dapat menolak kita memang suka cakap sorang-sorang.


Cuma tak tahap teruk macam sinetronlah, nak buat jahat, cakap sorang-sorang mengenai plan jahat di belakang dinding dengan muka menyampah.


Kembali pada ruangan lama sosial tadi.


Kita bermula dengan Myspace. Di mana kita approve dan add semua orang termasuk stranger-stranger. 


Lepas beberapa tahun, Facebook pun wujud. Kita cuma approve kenalan terdekat, family dan yang ada mutual friends sahaja.


Masuk Twitter, tak perlu berbual dengan orang lain. Tweet pasal perasaan, rungutan sendiri pagi petang siang malam. 


Tak kisahlah, macamana pun. Cuma harap dekat realiti tu reti lagilah nak bergaul dengan orang lain. Layan gajet sangat pun tak boleh juga. 


Aku sebenarnya, macam nak buat juga pos bertajuk "Momen janggal bila kawan kau kata "buat macam biasa" tapi kau masih berfikir-fikir nak buat gaya macamana" tapi tak ada isi nak letak. Haha. aku blur kat depan desktop terang-terang ni. Blogspot ni pun, tak tahulah design apa yang dia pilih ni. Pening kepala menengok. Yang lama better. (Biasalah, suka compare lama dan baru ni. Tapi kau guna juga).


Btw, 'momen janggal' ? Dapat tak ? Momen janggal = The akward moment.



Gambar macam tak ada kena mengena. Haha, saja nak letak gambar. Sebab dah ada gambar.


Sebelum melalut lebih banyak, lebih baik tidur.


Sekarang, sebelum tidur sekurang-kurangnya sejam nak kena sejukkan badan sebelum terlelap. Cuaca menduga. 


Jaga kesihatan semua !

1 comment:

Amie. said...

hihi jaga diri aimi! :)