3/24/11

NOKSS - Sebuah Zine

projek ini pernah tertangguh hampir setahun dulu. tapi ketika itu kami cuma berenam. kali ini, projek ini berjaya. dengan ada 13 penulis lain.

maka, setelah sesi menggunting

gam

dan tampal

terhasillah sebuah zine yang bertajuk NOKSS!

zine ini telah berjaya menghimpunkan 19 orang untuk menulis 2 atau 3 luahan hati, cerita fiksyen, cerita separa benar dan macam-macam lagi. bayangkan jelah 19 orang duduk semeja. walaupun kami tidak menulis untuk duit tapi bagi memenuhi janji (tak lah janji sangat) cuma kat page belakang sekali kami tulis 'akan datang ISU #2' jadi kami perlukan wang. zine ini dijual dengan harga berikut -

By Hand : RM 5

Pos (sila tukar wang anda kepada wang pos di pejabat pos) :
Sem. Malaysia : RM 6
Sabah dan Sarawak : RM 7

hubungi kami di : http://www.facebook.com/9BelasZine untuk alamat surat-menyurat.


dan kalau yang duduk satu kolej dengan kami, kami lah orang yang main rounders petang-petang kat kolej, yang tiba-tiba main pepsi cola, yang kena marah main ku-chi-pang (itu classmate aku, aku tak ada time tu), yang setiap sem buat photoshoot sana sini, yang pergi mandi sungai, yang pergi main boling dan karaoke macam rombongan, yang lari-lari dalam hujan di kuala lumpur, yang apa lagi yang apa lagi ... oh ya, yang tulis zine ini. sekurang-kurangnya, bila kami tak jumpa nanti, ada satu kenangan besar untuk kami simpan. jadi, sokonglah kami punya zine. bangsa membaca bangsa berjaya.

sepertimana, kami gembira mendapat naskhah pertama kami. kami harap anda juga begitu.

Penulis-penulis 'NOKSS!' : paan, ejam, iki, alyssa, diah, ag, elie, shah, ery, atin, cassey, yana, manda, ammar, aishah, ez, tini dan arien.

16 comments:

I.A. said...

heh.
terus letak link aku pasal NOKKS! tu! XD

Aimi Amira said...

semoga projek ini berjaya, haha.

liyanaziz said...

good job everyone! =) love it!

Aimi Amira said...

harap orang lain pun akan suka jugak (:

liyanaziz said...

hope so.. yana pinjam gambar second last hokeyh..

Aimi Amira said...

okeh, promote promote (:

Meen Ramsa said...

aimi, post utk cik meen 1..hehe..=p

Aimi Amira said...

boleh. che meen email je information nanti kat aimi

nizamsani said...

hebat.

little cart00n said...

semua da promote..time aku pulak lepas ni!hahah

Aimi Amira said...

@nizamsani : terima kasih. bolehlah, untuk cubaan pertama.

@elie : go go go !

josrevalution said...

hebat...huhuh...folo this blog..tuan blog folo me to yer..


trik login 2 ym dalam 1 pc

Maya Natasha nasir said...

hi aimi,i'm interested to you project..If nk join projek ni..boleh x?..follow me at natashanasir6.blogspot.com...tq

Aimi Amira said...

@josrevalution & Maya Natasha Nasir trima kasih follow blog ini.

do keep yourself update with this projek at this page :

http://www.facebook.com/pages/9Belas-Zine/212266938789058

anda Maya, kita tengok macam mana bincang kat page tu (:

SHaFiQ ZaiNaL said...

sangat menarik... nak kena ada 1 nie...

Aimi Amira said...

mesti (: