10/14/12

Rumah Sewa #2 : Rosak

1. Kisah Misteri Kapas

Sedang baring-baring di katil sambil menonton sebuah rancangan komedi tanah air di Youtube bersumberkan Wi-fi fakulti yang hampir dengan rumah sewa ini.  Haruslah difahamkan bahawa rumah sewa ini 'dekat tapi jauh' dengan fakulti tersebut. 


Antara definisi ringkas tentang frasa 'dekat tapi jauh' ini adalah, setiap kali bangun pagi dan jenguk di tingkap akan nampak fakulti tapi tak boleh pergi ke sana dengan jalan kaki. Mesti kena naik bas. Rekod terkini, tunggu bas 45 minit, kelas yang diadakan cuma 30 minit.


Sambung balik, tentang menonton rancangan komedi tanah air tadi. Tiba-tiba, terasa air mengalir di pipi. Aneh juga, rasanya emosi yang sedang dilalui sekarang ini adalah gembira. Sedang mengesat pipi, menitik lagi dua tiga air di laptop. Berdebar, berbaur suspen melihat ke syiling. 


Persoalan tentang misteri kapas yang dilekat di syiling selama ini mula terjawab satu per satu.


_______________

2. Dance Dance Dance Dancing In The Dark

"Dah kenapa berus kain tak tutup pintu bilik air ? Jimat elektrik ke ?"


"Lampu rosak."


"Stail Disko lah ?"


Tip 1 : Sewajarnya jika anda belum berkenalan dengan jiran / kawasan rumah anda jiran-jiran sentiasa sibuk, rumah ada wajar memiliki tangga lipat.

Tip 2 : Antara kemahiran asas yang diperlukan untuk duduk di rumah sewa adalah tahu menukar starter atau lampu terbakar.

2 comments:

skulluv said...

jalan kaki sudah ke kelas.adoi..hehe

Aimi Rosli said...

kalau dekat dah jalan kakilah -.-